Craig Ramsay navštívi Humenné. Slovenská hokejová reprezentácia tu bude hrať po prvýkrát


Foto: Craig Ramsay navštívi Humenné. Slovenská hokejová reprezentácia tu bude hrať po prvýkrát Foto: ilustračné/pixabay.com

Hokejoví fanúšikovia v Humennom a jeho okolí majú tento rok o dôvod na radosť viac. Vo vyše 30-tisícovom meste sa slovenská hokejová reprezentácia predstaví po prvýkrát v ére samostatnosti. Informoval o tom Slovenský zväz ľadového hokeja na oficiálnej internetovej stránke.

Slovenská hokejová reprezentácia sa onedlho začne pripravovať na Majstrovstvá sveta v hokeji 2024. Prvé dva prípravné zápasy odohrá v Humennom vo štvrtok 11. apríla a v piatok 12. apríla o 16:30 hod. v rámci podujatia Kaufland Challenge. Zverenci Craiga Ramsayho v nich nastúpia proti Švajčiarom.   

„Keďže pre Humenné sa už sezóna skončila, sme radi, že miestnym fanúšikom ju môžeme predĺžiť o výnimočný zážitok. Prvýkrát zavíta do mesta naša hokejová reprezentácia. Veríme, že fanúšikovia z celého regiónu oba zápasy vypredajú a poženú náš tím za víťazstvami v dvojzápase proti Švajčiarom,“ uviedol generálny manažér hokejovej reprezentácie Miroslav Šatan.


Po dvojzápase proti Švajčiarsku zamieria slovenskí hokejisti do Bratislavy, kde absolvujú krátky kemp. V rámci prípravy ich ďalej čakajú zápasy proti Nemecku, Česku, Poľsku a Spojeným štátom americkým.  

Majstrovstvá sveta 2024 odštartujú 10. mája

Majstrovstvá sveta v hokeji 2024 sa budú konať v termíne od 10. do 26. mája v Českej republike. Turnaj budú hostiť O2 Arena v Prahe a Ostravar Aréna v Ostrave. Slovensko sa ako člen skupiny B predstaví v Ostrave, kde si zahrá proti USA, Nemecku, Švédsku, Lotyšsku, Francúzsku, Kazachstanu a Poľsku. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu