Už o pár hodín sa v Poprade a Bardejove uskutočnia občianske protesty. Prešovský sa bude konať zajtra


Foto: Už o pár hodín sa v Poprade a Bardejove uskutočnia občianske protesty. Prešovský sa bude konať zajtra Foto: Facebook/Progresívne Slovensko – Protest v Prešove

Už o pár hodín sa budú v uliciach Prešovského kraja konať občianske protesty. V stredu 20. marca sa uskutočnia v Poprade a v Bardejove, vo štvrtok 21. marca sa bude protest konať v Prešove. O protestoch informuje Korzár. 

V Poprade sa protestujúci budú stretávať najbližšie tri týždne vždy v stredu pred OC Forum na Námestí sv. Egídia. Dôvodom stredajších protestov je, že štvrtky pred prezidentskými voľbami podliehajú volebnému moratóriu a na Zelený štvrtok chcú organizátori protestujúcich nechať oddýchnuť. 

Na popradskom občianskom proteste, ktorý sa uskutoční o 18:00 hod., má vystúpiť občianska aktivistka Natália Máliková Okruhlicová, vydavateľ Miroslav Pollák a stredoškolský učiteľ Juraj Brenišin. Rečníkom bude aj novinár Marek Baláž zo Spišskej Novej Vsi. 


V Bardejove sa na Radničnom námestí stretnú protestujúci rovnako o 18:00 hod. Účastníkom sa prihovoria občianski aktivisti Erika Frická a Igor Dopirák, miestny insitný básnik Martin Zajac či aktivista Fero Maxin. Najmladšiu generáciu bude zastupovať enviroaktivista Tomáš Bolišinga. Uvádza to Korzár

V Prešove sa na Hlavnej ulici stretnú protestujúci vo štvrtok 21. marca o 18:00 hod. „Každý deň pribúdajú nové kroky vládnej moci smerujúce k potlačeniu slobody, deštrukcii demokracie a právneho štátu. Spojme sa, kým je ešte možnosť ich zastaviť. Poďme povedať spolu jasné nie súčasnej vládnej moci. Postavme zlo do svetla. Zobúdzajme ľudí, ktorí spia, kým nie je neskoro. 40 rokov komunizmu, útlaku a chudoby stačilo,“ uvádzajú organizátori na sociálnej sieti.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu