Vo viacerých lokalitách by mohli pre medveďa vyhlásiť mimoriadnu situáciu, sú tam aj okresy Prešovského kraja


Foto: Vo viacerých lokalitách by mohli pre medveďa vyhlásiť mimoriadnu situáciu, sú tam aj okresy Prešovského kraja Foto: pixabay.com

Vo viacerých lokalitách by mohla byť pre výskyt medveďa hnedého vyhlásená mimoriadna situácia. Ako informuje portál tvnoviny.sk, vláda v stredu uložila ministrovi vnútra Matúšovi Šutajovi Eštokovi, aby zabezpečil zvolanie krízových štábov na jednotlivých okresných úradoch. 

Medzi rizikové patria aj okresy Prešovského kraja, konkrétne Poprad a Kežmarok, okrem toho aj okresy Banská Bystrica, Brezno, Banská Štiavnica, Detva, Lučenec, Martin, Prievidza, Partizánske, Ružomberok, Rimavská Sobota, Turčianske Teplice, Žilina, Žarnovica, Žiar nad Hronom, Zvolen a Považská Bystrica.

V rizikových okresoch má minister životného prostredia Tomáš Taraba zabezpečiť posilnenie hliadkovej činnosti Zásahového tímu pre medveďa hnedého. Minister vnútra má tiež zabezpečiť zvýšenie hliadkovej činnosti polície v dotknutých okresoch a potrebné materiálne vybavenie jednotlivých hliadok.

​„V období mimoriadnej situácie budú vykonávané opatrenia na zamedzenie rizík ohrozenia obyvateľov medveďom hnedým, na zmiernenie následkov mimoriadnej situácie a minimalizovanie škôd,“ uviedlo podľa tvnoviny.sk ministerstvo životného prostredia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu