VIDEO: Prešovčanov znepokojujú nákladné autá s vojenskou technikou prechádzajúce cez mesto. Kam majú namierené?


Foto: VIDEO: Prešovčanov znepokojujú nákladné autá s vojenskou technikou prechádzajúce cez mesto. Kam majú namierené? Foto: Facebook/Marek Michalík

Obyvateľov Prešova znepokojujú nákladné autá, ktoré v nočných hodinách cez Prešov prevážali vojenskú techniku. Na sociálnych sieťach sa objavilo video, pod ktorými sa medzi obyvateľmi šíria rôzne nepravdy a zbytočná panika. 

V niektorých obyvateľoch, ktorí sa pod príspevkom vyjadrujú, prevoz techniky vyvolal strach z toho, že sa začne vojna. Okrem takýchto sa tam objavili aj racionálnejšie komentáre, podľa ktorých ide o obyčajný presun vojenskej techniky.

Redakcia Prešovak.sk oslovila Ministerstvo obrany SR a ako uviedol Komunikačný odbor rezortu, jedná sa o štandardné presuny vojenskej techniky spojeneckých ozbrojených síl počas plánovaných a ohlásených cvičení členských krajín NATO.


„Vzhľadom na bezpečnostnú situáciu nie je možné vopred informovať o podrobnostiach vojenských presunov,“ dodala Michaela Lacková z Komunikačného odboru Ministerstva obrany SR.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu