Prešovčania včera cítili na viacerých miestach prenikavý zápach plynu. Zasahovať museli hasiči


Foto: Prešovčania včera cítili na viacerých miestach prenikavý zápach plynu. Zasahovať museli hasiči Foto: pexels.com

V stredu 20. marca sa obyvatelia Prešova sťažovali v príspevkoch na sociálnej sieti na silný zápach plynu vo viacerých častiach mesta, napríklad na sídlisku Šváby, na sídlisku Sekčov, na ulici Jilemnického či pri kruhovom objazde pri firme ZVL.

K prevereniu podozrenia na únik plynu v meste Prešov v smere na Košice boli v poobedňajších hodinách vyslaní traja príslušníci Okresného riaditeľstva HaZZ v Prešove s jedným kusom hasičskej techniky. O udalosti bola taktiež vyrozumená aj poruchová služba SPP.

„Hasičská jednotka počas zásahu spolupracovala s pracovníkom SPP a príslušníkmi PZ SR, postupne sa presúvala na miesta odkiaľ bolo cítiť zápach a vykonávala monitoring ovzdušia pomocou elektronického analyzátora nebezpečenstva plynov a pár,“ uviedla hovorkyňa  Krajského riaditeľstva HaZZ v Prešove Miroslava Knišová.

Vykonaným meraním však neboli zistené zvýšené hodnoty nebezpečných látok a ako dodáva Miroslava Knišová, bola vyrozumená civilná ochrana, ktorá mala vzniknutú situáciu ďalej riešiť.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu