Mesto Prešov sa opäť zapojí do Hodiny Zeme, vypnuté bude osvetlenie na viacerých budovách


Foto: Mesto Prešov sa opäť zapojí do Hodiny Zeme, vypnuté bude osvetlenie na viacerých budovách Foto: pixabay.com

Mesto Prešov sa aj tento rok zapojí do celosvetovej kampane Hodina Zeme, počas ktorej v sobotu 23. marca od 20:30 do 21:30 hod. symbolicky vypne osvetlenie Konkatedrály sv. Mikuláša a budovy historickej radnice v centre mesta. Verejné osvetlenie zostane zapnuté z dôvodu Volieb prezidenta 2024 a pre bezpečnosť občanov počas otvorenia volebných miestností.

Do kampane sa každoročne zapája viac ako miliarda ľudí vo viac ako 7-tisíc mestách celého sveta. Vznikla v austrálskom Sydney v roku 2007, viac ako 2,2 milióna domácností a 2-tisíc firiem zhaslo na jednu hodinu svetlo. Cieľom tohto symbolického aktu bolo upozorniť na akútnu potrebu riešiť problémy klimaticej zmeny. 

„Nasledujúci rok sa do Hodiny Zeme zapojilo už 50 miliónov ľudí v 35 krajinách v 18 časových pásmach a postupne vznikala masívna celosvetová kampaň na podporu Zeme. Hodina Zeme vytvára symboliku spoločnej zodpovednosti za budúcnosť našej planéty, potrebu ochrany jej prírodných zdrojov a vyzýva ľudí, aby si uvedomili, že k zlepšeniu môže prispieť každý z nás,“ uvádza mesto Prešov.

V súčasnosti sa kampaň koná vo viac ako 190 krajinách sveta, vytvára platformu pre mobilizáciu ľudí, ktorí sa snažia presadzovať environmentálne priority globálnej, regionálnej a miestnej úrovni. Dodáva to mesto Prešov na internetovej stránke.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu