Do TOP 10 finalistov na Učiteľskú osobnosť Slovenska sa prebojovala aj pedagogička z Prešovského kraja


Foto: Do TOP 10 finalistov na Učiteľskú osobnosť Slovenska sa prebojovala aj pedagogička z Prešovského kraja Foto: pixabay.com

Odborná porota oznámila mená TOP 10 finalistov, ktorí sa dostali do úzkeho výberu na získanie titulu Učiteľská osobnosť Slovenska. Inšpirovaní medzinárodnou obdobou tejto ceny – Global Teacher Prize – organizátori chcú nájsť a oceniť inšpiratívne osobnosti základných a stredných škôl na Slovensku.

Vo výbere sa nachádza osem žien a dvaja muži. Je medzi nimi aj pedagogička Jana Lešková, ktorá pôsobí na Gymnáziu Leonarda Stöckela v Bardejove. Teraz ešte bude musieť zabojovať o priazeň odbornej poroty, ktorá rozhodne o víťazovi. S porotou a organizačným tímom by sa TOP 10-ka mala stretnúť na sústredení vo vzdelávacom centre v Zaježovej. 

Následne v období od 8. apríla do 12. mája bude prebiehať hlasovanie o Cenu verejnosti, pričom bude možné spoznať ich jednotlivé príbehy.  Slávnostný galavečer, ktorý zakončí celý proces, sa bude konať 23. mája 2024.


Ocenenia budú odovzdané v troch kategóriách. Víťaz hlavnej ceny získa okrem zadosťučinenia štedrú odmenu vo výške 4-tisíc eur. Učiteľ, ktorého vyberie verejnosť, dostane 2-tisíc eur a recipientovi ceny Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku bude udelená vecná odmena v hodnote tisíc eur. 

Mená TOP 10 finalistov nájdete na tomto odkaze.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu