Prvé kolo vyhral s miernym náskokom Korčok


Foto: Prvé kolo vyhral s miernym náskokom Korčok Foto: Facebook/Ivan Korčok

Prvé oficiálne čísla sú už na svete. Sčítaných je 98,4 % hlasov a na prvom mieste volebným výsledkom kraľuje Ivan Korčok. Podporiť sa ho rozhodlo 41,9 % voličov. Keďže nejde o nadpolovičnú väčšinu všetkých voličov, bývalý minister zahraničia postupuje do druhého kola. O prezidentský post v ňom zabojuje spolu s lídrom Hlasu-SD Petrom Pellegrinim, ktorý získal 37,4 % percenta hlasov. Volebná účasť dosiahla 51,60 %. 

Na treťom mieste, teda tesne pred bránami druhého kola, skončil Štefan Harabin s 11,8 %. Hneď za ním sa umiestnil predseda Aliancie Krisztián Forró, ktorého podporilo 2,9 % voličov. Nasledujú kandidáti Igor Matovič s 2,2 %, diplomat Ján Kubiš s 2,0 %, historik Patrik Dubovský s 0,7 % a Marián Kotleba s 0,5 %. Na poslednom mieste skoničil Milan Náhlik, ktorému svoj hlas odovzdalo 0,1 % voličov.

„Za tridsať rokov môjho života som sa na žiadny deň netešil tak ako teraz. Chcem sa poďakovať štátnym orgánom, ktoré zabezpečili pokojný a zákonný priebeh volieb,“ povedal víťaz Ivan Korčok na tlačovej konferencii vo svojom volebnom štábe.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu