Dávajte si pozor: Ďalšia falošná cestovka organizuje fiktívne súťaže


Foto: Dávajte si pozor: Ďalšia falošná cestovka organizuje fiktívne súťaže Foto: Facebook/Hoaxy a podvody

Už vo februári tohto roka sa na sociálnej sieti Facebook vyskytla spoločnosť TravelerGo, ktorá sa tvári ako legitímna cestovná kancelária, no opak je pravdou.

Sledovatelia stránky Hoaxy a podvody opäť upozornili na ďalšiu falošnú cestovnú kanceláriu, ktorá vykazuje známky podvodného správania. Ide o kanceláriu vystupujúcu pod názvom Slovak Travel.

Čo majú podvodné cestovky spoločné?

  • nemajú kamennú pobočku,
  • nemajú žiadnu infolinku,
  • celá komunikácia prebieha cez Messenger,
  • ponúkajú podozrivo lacné zájazdy,
  • žiadajú ihneď o uhradenie rezervačného poplatku,
  • na sociálnych sieťach majú len zopár statusov.

Jasným znakom toho, že s cestovkou Slovak Travel niečo nie je v poriadku, je ich stránka na platforme Facebook. Neustále tam zdieľajú príspevky so žrebovaním, na ktoré sa ľudia v sekcii komentárov sťažujú.


Takéto žrebovanie nemá nikdy svoje vyhodnotenie a jeho cieľom je zvýšiť počet sledujúcich danej stránky, pričom prevádzkovatelia majú spravidla dva ciele. Prvým je zvýšiť počet sledujúcich prostredníctvom klamlivej a zavádzajúcej súťaže (počas toho aj často obrať ľudí o finančné prostriedky) a druhým, nemenej zriedkavým, je potom ponúknuť stránku s atraktívnym počtom sledujúcich na predaj, kedy môže byť odkúpená a následne premenovaná a použitá na iné účely,“ upozorňuje stránka Hoaxy a podvody.

Pri platbe by ste si mali overiť na aký účet peniaze posielate. Vo všetkých vyššie uvedených prípadoch išlo o úhradu na účet do iného štátu ako je Slovenská republika. Čo môže byť prvým varovným signálom.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu