Snina využila nórske granty na prevenciu povodní. V areáloch materských škôl vyrastajú dažďové záhrady


Foto: Snina využila nórske granty na prevenciu povodní. V areáloch materských škôl vyrastajú dažďové záhrady Foto: Mesto Snina

Snina sa rozhodla prispieť k ochrane pred povodniami výsadbou dažďových záhrad. Tie postupne pribúdajú v areáloch materských škôl na Palárikovej, Kukučínovej a Budovateľskej ulici, ako aj na Ulici Československej armády. Ako informovala referentka Mestského úradu v Snine Michaela Šalachová, ide o jednu z aktivít projektu Snina – mesto pripravené na klimatickú zmenu.   

„Už niekoľko rokov sme svedkami zvýšeného množstva prívalových dažďov a z nich tvoriacich sa povodní. Jedným z riešení proti povodniam sú dažďové záhrady, ktoré pôsobia aj esteticky. Takto sa môžeme postarať o zachytenie dažďovej vody, jej využitie a zlikvidovanie priamo na pozemkoch,“ uviedlo mesto. 

Projekt je financovaný z Nórskych grantov v rámci programu SK-Klíma a spolufinancované zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky. Práce realizuje záhradné centrum Narnia, s. r. o., Vranov nad Topľou. S ich ukončením počítajú najneskôr 19. apríla.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu