Máte pár posledných dní na to, aby ste prispeli na kakanie s výhľadmi pri Chate pod Rysmi


Foto: Máte pár posledných dní na to, aby ste prispeli na kakanie s výhľadmi pri Chate pod Rysmi Foto: Facebook/Hikemates

Najväčší turistický klub na Slovensku Hikemates chystá nový projekt na zlepšenie turistickej infraštruktúry. Prispieť k ochrane životného prostredia a lepšiemu zážitku návštevníkov národných parkov chce vytvorením kompostovacích toaliet. 

„Odhodené servítky a zapáchajúce exkrementy sú problémom, s ktorým sa stretávame všetci pri turistike v horách a prírode, a preto sme sa rozhodli s tým niečo urobiť,“ uviedol turistický klub Hikemates. 

Skúšobné toalety majú byť umiestnené v blízkosti Chaty pod Rysmi vo Vysokých Tatrách. Tatranský národný park tak bude monitorovať a vyhodnocovať účinnosť riešenia. Na to, aby bol tento projekt uskutočnený, potrebuje klub aj podporu Slovákov. 

Pomôcť môžete aj vy

Stačí, že im darujete dve percentá z dane. Na Facebooku koluje vtipná reklama klubu, ktorou môžete pomocť zrealizovať plánovaný projekt. Na fotografii z Chaty pod Rysmi je dokreslená toaleta a pod ňou popis: „2 % na kakanie s výhľadmi pri Chate pod Rysmi“.

Ak chcete tomuto projektu pomôcť, tlačivá pre darovanie nájdete na oficiálnej stránke klubu, na tomto odkaze. Zostáva vám ešte pár dní, termín na podanie daňového priznania a a zaplatenie dane z príjmu za uplynulý rok je 2. apríla, nakoľko 31. marec je nedeľa a 1. apríla je deň pracovaného pokoja.

Facebook



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu