Obyvatelia z okolia Sniny si užili prírodné divadlo. Vysoké Tatry videli na 150-kilometrovú vzdialenosť


Foto: Obyvatelia z okolia Sniny si užili prírodné divadlo. Vysoké Tatry videli na 150-kilometrovú vzdialenosť Foto: Facebook/Dianie v Snine

Ľudia za pekným výhľadom zvyknú chodiť na turistiku do hôr. Niekedy to však nie je úplne nutné, čomu nasvedčuje skúsenosť obyvateľov Sniny a jej okolia, informuje portál iMeteo.sk. Veľký piatok im nepriniesol len pekné počasie, ale aj očarujúci pohľad na Vysoké Tatry.

Spomínaná pýcha Slovákov bola vidieť z cesty medzi Sninou a Zemplínskymi Hámrami aj napriek tomu, že je vzdušnou čiarou od daného miesta vzdialená približne 150 kilometrov. V tejto oblasti je zvyčajne viditeľná z okolitých kopcov a vrchov, ako je napríklad Sninský kameň.

Zdroj: Facebook/Vladimír Kudlák

Na to, aby vznikla dobrá viditeľnosť na veľké vzdialenosti, sú potrebné vhodné podmienky fyzikálnych charakteristík ovzdušia. Patria k nim množstvo vody, prachu či dymu. Výnimku však netvorí ani výskyt mikroorganizmov v ovzduší medzi pozorovateľom a vzdialeným objektom.

Včerajšok dané podmienky priniesol. Tí, ktorí boli viac odvážni, sa vydali na spomínaný vrch Sninský kameň, ktorý im ponúkol ešte lepší výhľad na Vysoké Tatry.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu