Slnečné počasie vystriedajú zrážky. Vylúčené nie sú ani búrky, ktoré budú naberať na intenzite


Foto: Slnečné počasie vystriedajú zrážky. Vylúčené nie sú ani búrky, ktoré budú naberať na intenzite Foto: Ilustračné foto/pexels.com

Tohtoročnú Veľkú noc sprevádza mimoriadne slnečné počasie. Podľa informácií portálu iMeteo.sk sa prílev teplého vzduchu dnešným dňom ešte zintenzívni, v dôsledku čoho možno očakávať teplotné rekordy.

Okrem teplého vzduchu môžeme v našej oblasti zaznamenať aj prítomnosť saharského prachu, ktorý sfarbuje oblohu do biela. V ovzduší zostane aj zajtra, vzduch sa prečistí až v utorok.

Na východnom Slovensku počas včerajšieho dňa panovali veľmi vysoké teploty. Prekročili takmer 25 °C, pričom v niektorých lokalitách sa evidovali teplotné rekordy.

V Kamenici nad Cirochou a v Milhostove sa zaznamenal najteplejší marcový deň. Teplota sa vyšplhala na viac ako 23 °C. Naopak, obci Somotor chýbalo len pár desatín stupňov k prekročeniu 25 °C.

Dnes 31. marca by sme však počas podvečerných hodín mali očakávať príchod zrážok. Pršať začne okolo 17:00 hod. Podľa meteorológov je tu aj pravdepodobnosť slabších búrok. Na intenzite by mali nabrať zajtra.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu