V 12. ročníku súťaže Choď a foť môžete zachytiť krásy Prešovského kraja. Organizátori prichádzajú s novinkou


Foto: V 12. ročníku súťaže Choď a foť môžete zachytiť krásy Prešovského kraja. Organizátori prichádzajú s novinkou Foto: Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska

Po roku vyhlásila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska 12. ročník fotografickej súťaže Choď a foť. Tá je určená amatérskym, ale aj profesionálnym fotografom, ktorých úlohou je zachytiť krásy a zaujímavosti Prešovského kraja. Organizácia prichádza aj s kategóriou, ktorá je venovaná Poloninám.

V predošlom ročníku sa zapojilo až 222 autorov s viac ako 820 fotografiami. Fotosúťaž každý rok vrcholí vernisážou a putovnou výstavou finálových fotografií. O víťazoch opäť rozhodne odborná porota, ktorej predsedá známy fotograf Jano Štovka (MQEP). Každoročne sú členmi poroty zvučné mená uznávaných fotografov, ľudí z umeleckej sféry, ale aj showbiznisu.

Vyhlásených je sedem kategórií

Fotografie vo všetkých kategóriách musia byť zhotovené na území Prešovského kraja do 13. októbra 2024. Každý súťažiaci môže do súťaže prihlásiť spolu sedem snímok. Vyhlásených je sedem kategórií – Príroda, Kultúra tradície a história, Šport a voľnočasové aktivity, Black and white, Človek a kraj, Architektúra a nakoniec špeciálna kategória tohto ročníka venovaná Poloninám.


„Naším cieľom ako organizátorov je iniciovať návštevu nášho kraja, aby v ňom milovníci fotografovania zvečnili svoje zážitky a následne inšpirovali verejnosť prostredníctvom fotografií k objaveniu krásnych miest. Tešíme sa na všetky zábery, v tomto ročníku aj so špeciálnym dôrazom na jedinečné Poloniny, ich autentickú prírodu, drevené chrámy a rusínsku kultúru,“ uvádza súťaže Martin Janoško, riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska.

Ocenených fotografov čakajú zaujímavé ceny

Organizácia udelí v závere súťaže okrem cien pre každú kategóriu aj Grand Prix, Cenu predsedu poroty, Cenu Severovýchod Slovenska a Cenu verejnosti. Na ocenených fotografov opäť čakajú zaujímavé odmeny. Víťaz hlavnej ceny (Grand Prix) získa už tradične turistické topánky, aby sa v nich vydal opäť za krásami Prešovského kraja.

Vyhodnotenie súťaže bude spojené s vernisážou už tradičnej putovnej výstavy finálových fotografií, ktorá každoročne zavíta na mnohé miesta nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. Aktuálna výstava sa do konca apríla nachádza v Kúpeľoch Ružbachy vo Vyšných Ružbachoch. V máji sa presunie do poľských miest. Viac informácií o súťaži nájdete TU.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu