Smrť známeho DJ-a z Popradu je plná otáznikov. Skolabovať mal v policajnom aute


Foto: Smrť známeho DJ-a z Popradu je plná otáznikov. Skolabovať mal v policajnom aute Foto: Facebook/Only in Poprad; Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj

V nedeľu 24. marca nadránom náhle zomrel vo veku 40 rokov známy slovenský DJ Peter Hrad z Popradu. Venoval sa štýlom ako 2step, DnB či Break. Prezentoval sa pod pseudonymom Peter Hxyz či Petrik Von Hxyz. Pozadie a detaily jeho úmrtia sú nejasné, jeho najbližší kamarát a mama sa pre portál Dnes24 rozhodli exkluzívne prehovoriť.

Ako uviedol jeden z jeho najbližších priateľov, v piatok 22. marca mal jazdiť po Poprade, pri čerpacej stanici kolesami vyšiel na obrubník a poškodil si pneumatiky. Odtiaľ ho mali zobrať policajti do cely policajného zaistenia a šli pre jeho mamu, aby ho prišla upokojiť. 

„Ona ho, samozrejme, ukľudniť nevedela a hovorila im, že je psychiatrický pacient a nie je spôsobilý úkonov. Petrik totiž trpel ťažkou paranoidnou schizofréniou. A preto aj na tej Slovnaftke museli byť použité donucovacie prostriedky, lebo on sa najviac na svete bál práve policajtov,“ uviedol priateľ pre portál.

Chceli mu odobrať organický materiál na zistenie prítomnosti alkoholu a návykových látok a jeho mama ich mala opäť žiadať, aby ho odniesli na psychiatriu do Levoče a taktiež mala zdôrazňovať, že nie je spôsobilý na policajné úkony a vyšetrovania.


Skolabovať mal v policajnom aute

„Vo viere, že ho idú odniesť do Levoče, sa upokojila, policajti Petrika ale chceli brať do CPZ. On však po ceste dostal psychický záchvat, lebo mal paranoju, že ho chcú zabiť. V amoku sa snažil vykopnúť dvere z vnútra policajného auta, čím údajne spôsobil škodu vo výške 2 a pol tisíc eur. Na to im prestal dýchať a skolaboval v aute. Policajti hneď volali záchranku a pred autom ho oživovali,“ informuje ďalej priateľ.

Po príchode záchranky sa im ho podľa informácií Dnes24 podarilo oživiť, ale mal mať opuch mozgu, a preto ho brali na ARO. „V priebehu 24 hodín na to mu odišli orgány a srdce. Mal zaliaty mozog, dosiaľ sa nevie jeho príčina,“ dodáva zdroj portálu, ktorý nevylúčil, že hudobník bol pod vplyvom návykových látok.

Jeho matka v rozhovore potvrdila, že od policajtov žiadala, aby ho odviezli na psychiatriu. „Videla som, že má krvou podliate oči, rozbitú hlavu aj ústa. Neposlúchli ma s tým, že syn nie je zbavený svojprávnosti a nechce ani on sám podpísať prevoz,“ uviedla matka a potvrdzuje sled udalostí, ktoré uviedol Petrov blízky priateľ.

V nemocnici podľa slov matky tvrdia, že zomrel na akútne zlyhanie srdca, ale prvotná informácia na ARE bola, že skonal na opuch mozgu. Ako uviedol portál Dnes24 v pondelok 1. apríla, rodina nebohého Petra stále nemôže pochovať, jeho telo vraj prokurátor rodine nevydal. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu