Dni mesta Prešov prinesú aj tento rok známych hudobníkov. Organizátori predstavili novinky


Foto: Dni mesta Prešov prinesú aj tento rok známych hudobníkov. Organizátori predstavili novinky Foto: Park kultúry a oddychu

Od 20. do 23. júna sa na Hlavnej ulici už tradične uskutoční podujatie Dni mesta Prešov. Návštevníkov a obyvateľov mesta čaká veľkolepý program plný koncertov, tanečných vystúpení a zábavných sprievodných aktivít pre malých aj veľkých. Ako uvádza Park kultúry a oddychu a mesto Prešov, prípravy na jedno z najväčších kultúrnych podujatí v Prešove vrcholia. 

Tohtoročný program zostavený z hudobných a tanečných hviezd zo Slovenska a Česka. Predstaví sa napríklad rodáčka Katarína Knechtová, víťazka Česko Slovenskej SuperStar Tereza Mašková či kapela Le payaco. Pre najmenších je pripravená napríklad Fíha Tralala, ktorá sa predstaví s novým programom. Chýbať nebude ani Kúzelník Gabi či trojnásobné majsterky sveta Mažoretky Diridonky.

Návštevníkov čakajú novinky

„Tento rok vyskúšame pilotnú verziu podujatia, ktoré bude používať len zálohovateľné poháre. Okrem ekológie tak vznikne aj praktický darček. V rámci dní mesta pre návštevníkov pripravujeme netradičné sedenie v gastrozóne. V určitých časoch sa po uzatvorení pešej zóny pre autobusy a dopravné prostriedky vytvorí sedenie priamo na ceste, ktoré prinesie netradičnú atmosféru a zážitok všetkým, ktorí zavítajú na toto podujatie,“ uvádza PKO.

Pripravená je aj bohatá tombola, ktorá je určená všetkým, ktorí budú aktívnymi účastníkmi podujatia. Za štyri nazbierané pečiatky (na určitých miestach v rámci programu) bude návštevník zaradený do žrebovania o sud piva, zásobu pitného režimu, auto na víkend, voľný MHD lístok na rok, poukážku na kultúru a iné. Umiestnenie pódia bude na rovnakom mieste ako minulý rok a bude sa tak vynímať pri Konkatedrále sv. Mikuláša.

„Dramaturgia tohto roku je pripravená tak, aby si každý v programe našiel to svoje. Cieľom bolo vytvoriť pestrý, kvalitný a multižánrový festival. Každý deň bude zameraný pre inú cieľovú kategóriu. Historické centrum premeníme na festivalové mestečko plné hudby, tanca, vôní, jedál a atmosféry.  Sme radi, že sa k tejto vízii rozhodli pripojiť aj prešovské kultúrne organizácie a kluby, ktoré budú dopĺňať program na pódiu tak, aby si každý mohol vybrať to pravé pre seba,“ dodávajú organizátori.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu