Kým donášková služba Foodora na Slovensku končí, Bolt Food expanduje do ďalších miest vrátane Popradu


Foto: Kým donášková služba Foodora na Slovensku končí, Bolt Food expanduje do ďalších miest vrátane Popradu Foto: Foodora

Donášková služba Foodora na slovenskom trhu končí. Tunajšie pôsobenie začala v roku 2021 pod názvom Foodpanda. Donášková služba je známa ružovým logom s miskou polievky, čínskymi paličkami a heslom „je s nami (r)amen“.  Svoju činnosť ukončila vo štvrtok 4. apríla 2024 o deviatej hodine ráno. Informovala o tom spoločnosť Delivery Hero Europe, ktorá stojí za konceptom.

Cesta k finálnemu rozhodnutiu bola podľa Pedrama Assadiho, výkonného riaditeľa nemeckej spoločnosti, ťažká. „Po dôkladnej analýze a zvážení sme však presvedčení, že toto rozhodnutie nám umožní presmerovať naše investície do iných krajín s väčšími príležitosťami, čo nám v konečnom dôsledku pomôže na ceste k udržateľnému rastu a dlhodobému úspechu,“ vysvetlil. 

Foodora pôsobí v siedmich krajinách Európy – v Rakúsku, Českej republike, Dánsku, Maďarsku, Fínsku, Nórsku a Švédsku. Spoločnosť Foodora je naďalej odhodlaná plniť svoje poslanie a slúžiť zákazníkom na aktívnych trhoch,“ uviedli na stránke.

Zamestnanci, ktorých sa to týka, už boli podľa spoločnosti o situácii informovaní. Firma zároveň tvrdí, že im poskytne podporu počas prechodného obdobia vrátane odstupného, ktoré presahuje legislatívne minimum.


Firma už rozposlala e-maily aj partnerským kuriérom. „Milý kuriér, dovoľ nám informovať ťa o dôležitej správe. Po dôkladnom zvážení sa spoločnosť Delivery Hero rozhodla ukončiť svoje pôsobenie na slovenskom trhu. Službu doručovania prestávame poskytovať už dnes, 4. apríla,“ oznámila firma. Kuriérom zároveň odporučila, že ak chcú pokračovať v donáške, majú sa obrátiť na Bolt Food, ktorý hľadá nových zamestnancov.

Bolt Food spúšťa donášku jedla do ďalších miest

Spoločnosť Bolt Food reaguje na odchod konkurencie rozšírením svojho pôsobenia do viacerých častí krajiny. Po novom tak bude svoje služby ponúkať aj v Trenčíne, Poprade a okolí, Šamoríne a taktiež vo veľkej časti Bratislavského kraja.

„Noví používatelia sa môžu tešiť aj na doručenie zdarma na prvú objednávku a všetci majú nárok na skvelé uvádzacie zľavy až 30 %. Počiatočná testovacia prevádzka bude k dispozícii každý deň od 10:00 do 22:00 hod.,“ sľubujú.

Okrem Bolt Food sú na Slovensku ešte donáškové služby Bistro.sk a Wolt.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu