Pozadie a detaily úmrtia známeho DJ-a z Popradu sú nejasné. Postup policajtov preveruje inšpekcia


Foto: Pozadie a detaily úmrtia známeho DJ-a z Popradu sú nejasné. Postup policajtov preveruje inšpekcia Foto: Facebook/Polícia SR - Prešovský kraj

V nedeľu 24. marca nadránom náhle zomrel vo veku 40 rokov známy slovenský DJ Peter Hrad z Popradu. Zomrieť mal v nemocnici dva dni po zadržaní policajnou hliadkou. Pozadie a detaily úmrtia sú nejasné, na sociálnych sieťach kolujú podozrenia, že za tragédiu môžu popradskí policajti, ktorí ho mali brutálne zbiť. O prípade informuje TV JOJ, udalosť rieši policajná inšpekcia.

Príbeh mal začať už v piatok 22. marca, kedy mal Peter narážať do obrubníkov a zvodidiel, a preto svedkovia zavolali políciu, ktorá auto s vodičom našla pri čerpacej stanici. Muža chceli zadržať, no podľa infotmácií TV JOJ sa mal zadržaniu agresívne brániť. 

Okrem toho mal kričať, že ho chcú policajti zabiť a jedného príslušníka pohrýzol tak, že musel ísť na ošetrenie. Policajti použili donucovanie prostriedky a Petra spacifikovali. Pred umiestnením do cely kontaktovali jeho mamu a doviezli ju na oddelenie.


Podľa lekára bol schopný ostať v cele

Petra vraj matka videla s krvavými ústami a podliatymi očami. Zadržaný bol prevezený do nemocnice, kde sa mal lekár vyjadriť, či môže byť v cele alebo bude hospitalizovaný. Podľa lekára bol schopný ostať v cele.

Počas cesty z nemocnice však Peter v aute skolaboval, a tak sa aj s policajtmi vrátili do nemocnice, kde v nedeľu 24. marca zomrel. Vedenie nemocnice zatiaľ neuviedlo informácie ohľadom rozhodnutia lekára, keďže prípad rieši polícia.

Mal dostať rozsiahly infarkt

Podľa matky mal Peter vážne psychické problémy, ktoré mal podľa zistení TV JOJ riešiť aj drogami. V krvi mal údajne aj takzvaný anjelský prášok. V pitevnej správe sa nepíše nič o cudzom zavinení, Peter mal okrem iného dostať rozsiahly infarkt. 

Vedenie Okresného riaditeľstva Policajného zboru požiadalo Úrad inšpekčnej služby o prešetrenie postupu zasahujúcich hliadok a ako uviedla pre TV JOJ hovorkyňa úradu Andrea Dobiášová, pracovníci túto situáciu preverujú, ale z doposiaľ zistených príčin nevyplýva, že by malo prísť k trestnej činnosti zo strany policajtov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu