Aktualizácia: Autobus na Spiši zrazil 10 ľudí. Počet obetí sa zvýšil na tri


Foto: Aktualizácia: Autobus na Spiši zrazil 10 ľudí. Počet obetí sa zvýšil na tri Foto: spravy.rtvs.sk

Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR prijalo dnes v ranných hodinách oznámenie o nehode v Spišskom Podhradí v okrese Levoča. Autobus zrazil 10 ľudí. Podľa informácií polície sa autobus z neznámych príčin pohol a ľudia ostali zakliesnení pod ním. Príčina a okolnosti nehody sú v štádiu vyšetrovania. 

V Spišskej Kapitule bolo nadnes naplánované Diecézne stretnutie mládeže, na ktoré prišlo približne 1 600 ľudí. Podujatie zrušili.

Ako informovalo operačné stredisko, na miesto boli vyslané štyri pozemné ambulancie a dva vrtuľníky leteckej záchrannej služby. Pomáhalo tiež 11 hasičov z Levoče s tromi kusmi techniky, ako aj príslušníci Hasičského a záchranného zboru Prešov. „Použili sme aj hydraulické vankúše na prvotné zdvihnutie autobusu. Pôvodne boli zakliesnené tri osoby,” uviedol riaditeľ KR HaZZ Prešov Peter Kovalík.


Na mieste nehody zomreli dve dievčatá, tretia skonala v nemocnici. Oznámil to minister vnútra Matúš Šutaj Eštok, ktorý sa nachádza v Spišskom Podhradí. Jedno dievča bojuje o život v košickej nemocnici. Ďalšie osoby sú zranené. 

Na tragédiu zareagovala prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová. „Je mi to nesmierne ľúto. S myšlienkami som s ich rodinami a blízkymi a vyjadrujem im moju úprimnú sústrasť. Myslím aj na zranených, ktorí sú v starostlivosti lekárov a prajem im, aby sa čím skôr zotavili. Veľmi si želám, aby sa počet obetí tejto tragickej nehody už nezvyšoval,” uviedla hlava štátu.

Správu budeme aktualizovať. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu