Mladí veriaci, do ktorých vrazil autobus, smerovali na Diecézne stretnutie mládeže. Podujatie zrušili


Foto: Mladí veriaci, do ktorých vrazil autobus, smerovali na Diecézne stretnutie mládeže. Podujatie zrušili Foto: spravy.rtvs.sk

V Spišskom Podhradí v okrese Levoča bolo nadnes naplánované Diecézne stretnutie mládeže. To však bolo zrušené. Zasiahla ho tragédia. Do mladých veriacich dnes ráno vrazil autobus. Podľa informácií polície sa autobus z neznámych príčin pohol a ľudia ostali zakliesnení pod ním. Príčina a okolnosti nehody sú v štádiu vyšetrovania. 

Na mieste nehody zomreli dve dievčatá, tretia skonala v nemocnici. Oznámil to minister vnútra Matúš Šutaj Eštok, ktorý sa nachádza v Spišskom Podhradí. Jedno dievča bojuje o život v košickej nemocnici. Ďalšie osoby sú zranené. 

K tragédii sa vyjadrila Spišská diecéza. „Mal to byť čas radosti, ktorý sa zmenil na čas veľkého smútku. Otec biskup vyjadruje hlbokú ľútosť nad tragédiou, ktorá sa stala na parkovisku na Spišskej Kapitule. Vyjadrujeme smútok a blízkosť najmä rodičom a rodinám zosnulých. Toto podujatie bolo zrušené. Prosíme o modlitby,” uviedla Spišská diecéza.


Na tragédiu reagoval aj prešovský župan Milan Majerský. „Veľmi ma zasiahla správa o tragédii v Spišskom Podhradí. Je mi to ľúto, lebo sa táto tragédia sa stala mladým ľuďom, ktorí smerovali na radostné stretnutie mladých s novým otcom biskupom Františkom. Všetkým pozostalým a ich rodinám vyjadrujem úprimnú sústrasť, som s nimi v ich žiali. Všetkým zraneným prajem veľa síl a skoré uzdravenie,“ uviedol Milan Majerský.  

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu