V Sabinove pribudla nová špecializovaná ambulancia. Jej garantom je lekár, ktorý pôsobil roky v zahraničí


Foto: V Sabinove pribudla nová špecializovaná ambulancia. Jej garantom je lekár, ktorý pôsobil roky v zahraničí Foto: Poliklinika Sabinov

V Poliklinike Sabinov otvorili novú neurologickú ambulanciu. Stalo sa tak v pondelok 1. apríla. Ako uviedla nemocnica, špecializovaná ambulancia má ambíciu pacientom ponúkať nielen základnú neurologickú starostlivosť, ale aj široký diapazón neurologickej prístrojovej diagnostiky. 

V rámci odborného zamerania a kompetencií tak vykonávajú ultrasonografiu extrakraniálnych ciev, transkranialnu dopplerovskú farebnú ultrasonografiu (TCCD), elektromyografiu (EMG) vrátane ihlovej EMG a vyšetrenie evokovaných potenciálov (EvP – VEP, BAEP, SSEP). Od 1. mája 2024 začnú s elektroencefalografiou dospelých.

„Odborným garantom a lekárom tohto zariadenia je MUDr. Jozef Pribula, PhD., MBA, ktorý sa vracia na Slovensko, aby tu zúročil svoje klinické vedomosti a odborné zručnosti nadobudnuté počas dvoch desaťročí na zahraničných špecializovaných súkromných klinikách v nemecky hovoriacich krajinách ako neurológ špecializovaný na intenzívnu neurologickú starostlivosť,“ uviedla nemocnica. 

Pacienti sa môžu objednávať na telefónnom čísle 051/7739779.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu