Stavebné práce vo Veľkej Lomnici obmedzia dopravu. Vodičov presmerujú na obchádzkovú trasu


Foto: Stavebné práce vo Veľkej Lomnici obmedzia dopravu. Vodičov presmerujú na obchádzkovú trasu Foto: Facebook/Obec Veľká Lomnica

Výstavba nového mosta na ceste prvej triedy I/66 v obci Veľká Lomnica v okrese Kežmarok bude pokračovať od pondelka 8. apríla. Stavebné práce obmedzia dopravu. Informovala o tom Jana Lukáčová, vedúca odboru komunikácie a hovorkyňa Slovenskej správy ciest.  

Podľa slov hovorkyne bude doprava obojsmerne presmerovaná na obchádzkovú trasu cez dočasný most v dĺžke 60 metrov. „Keďže ide o frekventovaný úsek cesty, v čase dopravnej špičky môžu vznikať kolóny a zdržanie. Slovenská správa ciest žiada všetkých vodičov motorových vozidiel o trpezlivosť, ohľaduplnosť, ostražitosť s dôrazom na zvýšenú bezpečnosť,“ doplnila Jana Lukáčová.  

Dôvodom prestavby je vek starého mosta a jeho zlý stavebný stav. „Výstavbou nového mosta zabezpečíme spoľahlivú, plynulú a bezpečnú premávku za vyhovujúcej zaťažiteľnosti mosta,“ uviedla Jana Lukáčová.  


Slovenská správa ciest postaví nový most na rovnakom mieste, ako stál starý most. V jeho okolí spevnia podložie vozovky a tiež krajnice. Zároveň dobudujú a zrekonštruujú krajnice a zriadia nový kryt vozovky. Celkovo bude zrekonštruovaných 290 metrov. Súčasťou výstavby je aj úprava koryta potoka.  

„Odvodnenie komunikácie zabezpečuje jej pozdĺžny a priečny sklon, pričom povrchové vody sú odvedené do dláždených priekop vľavo aj vpravo, z ktorých je voda vyústená do priľahlého recipientu,“ priblížila Jana Lukáčová. 

Ukončenie výstavby je naplánované na október 2024. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu