FOTO: V Starej Ľubovni sa začala svätá omša za obete tragickej nehody v Spišskom Podhradí


FOTO: V Starej Ľubovni sa začala svätá omša za obete tragickej nehody v Spišskom Podhradí
Galéria: 4 fotky
Foto: Facebook/Polícia SR - Prešovský kraj

V kostole svätého Mikuláša v Starej Ľubovni v týchto chvíľach prebieha omša za obete dnešnej tragickej nehody v Spišskom Podhradí. 

„Táto tragédia zahalila práve Starú Ľubovňu súknom obrovského smútku. Na omšu sa schádzali stovky veriacich, ktorí sa v kostole stretli v spoločnej modlitbe za obete nehody. Kolegovia z Ľubovne nielen svojou aktívnou účasťou, ale aj s hlbokou pokorou a myšlienkou spolupatričnosti dohliadali na bezpečný presun veriacich do kostola a riadili cestnú premávku,“ napísala polícia na sociálnej sieti.


Úprimnú sústrasť rodinám vyjadrila aj prezidentka Zuzana Čaputová: „Je mi to nesmierne ľúto. S myšlienkami som s ich rodinami a blízkymi a vyjadrujem im moju úprimnú sústrasť. Myslím aj na zranených, ktorí sú v starostlivosti lekárov a prajem im, aby sa čím skôr zotavili. Veľmi si želám, aby sa počet obetí tejto tragickej nehody už nezvyšoval.“

Tragická nehoda na Spiši sa stala v sobotu ráno, krátko po siedmej hodine. Autobus zrazil desať ľudí, tri mladé maturantky neprešili. Mali namierené do Spišskej Kapituly na diecézne stretnutie mládeže.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu