VIDEO: V Starej Ľubovni si pripomenuli obete včerajšej tragédie. Na mieste nehody stoja drevené kríže


Foto: VIDEO: V Starej Ľubovni si pripomenuli obete včerajšej tragédie. Na mieste nehody stoja drevené kríže
Galéria: 5 fotiek
Foto: Redakcia

V nedeľu 7. apríla si v Chráme Matky ustavičnej pomoci v Starej Ľubovni pripomenuli obete tragickej nehody, ku ktorej došlo v sobotu 6. apríla v Spišskom Podhradí. Pred chrámom boli fotografie zosnulých dievčat a taktiež zapálené sviečky. Pri tragédii prišli o život tri mladé dievčatá, 17-ročná Lucka, 18-ročná Sofia a 17-ročná Katka. 

„Obetujme tento svätý ruženec za duše našich zosnulých dievčat, ktorých životy včera vyhlasli pri nešťastí a modlime sa za udzravenie zranených,“ zaznelo v ranných hodinách v úvode ruženca v Chráme Matky ustavičnej pomoci.

V deň neštastia katolícka cirkev vyjadrila na sociálnej sieti chrámu úprimnú sústrasť rodinám a používateľov poprosila o modlitbu.  Na mieste tragédie v Spišskom Podhradí už stoja tri drevené kríže, ku ktorým chodia ľudia zapaľovať sviečky za zosnulé mladé dievčatá.


Obyvatelia na obete spomínajú so slzami v očiach

Stará Ľubovňa sa po sobotňajšej nehode zahalila do smútku. „Tragédia, ktorá sa tu stala dievčatkám, ktoré boli oddané Bohu, je to niečo neskutočné,“ uviedla obyvateľka Starej Ľubovne. Ľudia, ktorí si prišli ich pamiatku uctiť v nedeľu do kostola, nemali silu o tomto nešťastí hovoriť.

„Päť minút po tom, čo sme prišli, už tu boli záchranári, videl som plačúce dievčatá, ktoré vchádzali do brány,“ uviedol svedok sobotňajšej nehody.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu