O tragickej nehode v Spišskom Podhradí už vie aj pápež František


Foto: O tragickej nehode v Spišskom Podhradí už vie aj pápež František Foto: Redakcia

Na východe Slovenska boli počas víkendu zádušné a spomienkové omše za obete tragédie, ku ktorej došlo v sobotu 6. apríla v Spišskom Podhradí. Ako informuje RTVS, na Luciu, Sofiu a Katku zo Starej Ľubovne spomínali aj a odpustovej omši v spišskonovoveskom kostole, zasvätenom Božiemu Milosrdenstvu.

“Hneď večer som išiel do Starej Ľubovne, odtiaľ tie tri dievčatá pochádzajú. Prosili a modlili sme sa. Pridali sa k nám ďalší v Kežmarku, Dolnom Kubíne, Spišskej Novej Vsi. Dnes ráno som bol v Poprade,” priblížil spišský diecézny biskup František Trstenský.

Dievčatá stihli prijať sviatosť pomazania. Ako informuje František Trstenský, kňazi k nim hneď utekali s olejkami. Podľa jeho slov boli ešte pri vedomí a s kňazmi sa rozprávali. Biskup a ďalší veriaci myslia aj na vodiča autobusu. 


“Ani si neviem predstaviť, čo prežíva v hlave. Šok, úzkosť až zúfalstvo. Nesmieme ho nechať samého. Nebol to nejaký násilník, to je nešťastná náhoda,“ povedal Trstenský pre RTVS. Príčiny nehody vyšetruje polícia, na mieste bol aj súdny znalec. Alkohol u vodiča vylúčili. 

Ako uviedol biskup Trstenský pre RTVS, o tragédii informovali aj Svätého Otca a čakajú od neho aj slovo útechy. Pätnásťročná dievčina, ktorá boli pri tragédii zranená, podstúpila počas víkendu operáciu a aktuálne je v stabilizovanom stave. Posledná rozlúčka s dievčatami sa bude konať v stredu 10. apríla o 10:00 hod. v Starej Ľubovni.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu