Pre pozostalých a ranených po tragédii v Spišskom Podhradí vznikla finančná zbierka


Foto: Pre pozostalých a ranených po tragédii v Spišskom Podhradí vznikla finančná zbierka Foto: Redakcia

V sobotu 6. apríla došlo v Spišskom Podhradí k tragickej nehode, pri ktorej autobus zrazil desať ľudí. Nešťastie si vyžiadalo tri obete a ďalších zranených. Na portáli Donio bola v sobotu vytvorená zbierka pre rodiny pozostalých a ranených so svojimi rodinami, ktorí budú v nasledujúcom období potrebovať pomoc. 

„Pomôžme im aspoň trochu zvládnuť toto náročné obdobie. Všetky získané financie rozdelíme na rovnaké čiastky pre rodiny obetí a zranených. Diecézne stretnutie mládeže, konajúce sa v Spišskom Podhradí,  malo byť radostnou udalosťou pre mladých ľudí z celého Slovenska. Avšak autobus, ktorý narazil do skupiny mladých veriacich, zmenil tento teň na tragédiu,“ uvádzajú pri zbierke autori. 

Zakladatelia si uvedomujú, že stratu blízkych nedokážu nikdy nahradiť, chcú pozostalým aspoň zmierniť náklady na poslednú rozlúčku s blízkymi či uzdravovanie zranených. Poškodených a pozostalých budú kontaktovať s pomocou Krajskej polície v Prešove alebo Biskupstva Spišské Podhradie. 

V zbierke je aktuálne (utorok 9. apríla) získaných vyše 23 600 eur. Jej zakladateľmi sú Donio n. f. a Biskupstvo Spišské Podhradie. Ak by ste rodinám pozostalých a ranených chceli finančne pomôcť, bližšie informácie nájdete na tomto odkaze.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu