Organizácia My sme les upozorňuje na vrece s mŕtvymi zvieratami: Takto konflikty s medveďmi neprestanú


Foto: Organizácia My sme les upozorňuje na vrece s mŕtvymi zvieratami: Takto konflikty s medveďmi neprestanú Foto: pixabay.com; Facebook/My sme les (úprava redakcie)

V poslednom čase nás v mnohých oblastiach Slovenska začínajú prekvapovať medvede, ktoré sa prebúdzajú zo zimného spánku a schádzajú aj do oblastí medzi ľudí. Organizácia na ochranu životného prostredia My sme les upozorňuje na kuriózny nález, ktorý nepomáha tomu, aby sa medvede v obytných zónach neobjavovali. Nájdený bol v časti Podspády v Tatranskej Lomnici v nedeľu 7. apríla.

V národnom parku, päť metrov od frekventovanej asfaltovej cesty 40 metrov od najbližšieho domu, bolo vyhodené vrece s mŕtvymi zajacmi, kosťami a inými zvyškami oviec. „Ak zachytíte najbližšie dni v médiách ďalšiu šokujúcu správu, že nejaký medveď zišiel až k domom a niekoho napadol priamo na hlavnom ťahu na Poľsko, nemusíte sa nad tým čudovať,“ uvádza organizácia. 

My sme les plánuje podať podnet na Slovenskú inšpekciu životného prostredia. Organizácia prosí obyvateľov, aby takéto veci nerobili. „Kým budete robiť takéto veci, konflikty s medveďmi neprestanú. Nepomôže ani vystrieľanie polovice všetkých medveďov. Ľahko dostupná potrava blízko ľudí bude spoľahlivo vytvárať ďalšie problémové medvede,“ dodáva v príspevku na sociálnej sieti.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu