Hovoria jej pralinková kráľovná. Východniarka Martina Kravcová, ktorá pochádza z Giraltoviec, je v Bratislave známa ako výrobkyňa praliniek. Špecialitou Martiny Kravcovej sú bezlepkové a zároveň vegánske maškrty. Medzičasom sa stihla objaviť v rôznych ženských magazínoch a bola hosťom markizáckeho Telerána. Ako sa dostala k svojej veľkej záľube, ktorá je v súčasnosti jej profesiou?
„Ako dieťa som trávila čas v kuchyni, povedala by som, že tak primerane. Nebolo to niečo, čo ma v tej dobe nejako extra zaujímalo a navyše, neznášala som umývanie riadov,“ zasmiala sa. Jej vzťah k jedlu sa vraj vyvíjal postupne s vekom. „Ako som rástla, zisťovala som, aký dopad ma strava na naše zdravie, samozrejme to ovplyvňujú aj iné faktory. V nejakom bode som sa rozhodla, že chcem žiť šťastný a naplnený život, že sa chcem obklopovať spokojnými ľuďmi a robiť veci, ktoré ma naozaj bavia. Momentálne sa venujem tejto profesii, pretože ma to napĺňa,“ opísala nám svoje pocity v čase cukrárskych začiatkoch.
Myslí si, že nešlo o nejaký jeden konkrétny okamih, keď si uvedomila, že z jej záľuby sa rozvinul talent, ktorý je potrebné zužitkovať. Jej vzťah k práci s jedlom vraj viedol cez zmenu stravovania.
„Skôr som sa snažila pozerať na to s odstupom, takým nadhľadom. Všetko to podľa mňa súvisí s tým, že ja sama som pred pár rokmi zmenila stravovanie. K tomu, že som sa stravovala bezlepkovo, som prestala jesť mäso a mliečne výrobky, moja strava je prevažne rastlinná. Začala som teda objavovať nové potraviny, bavilo ma s jedlom experimentovať, objavila som nové postupy, prípravy jedla, nové chute a kombinácie. V kuchyni som trávila naozaj veľa voľného času,“ prezrádza Martina Kravcová.
Sledovala svoje pocity, keď bola vo svojom zamestnaní, ale aj keď tvorila v kuchyni a pracovala s jedlom. „V nejakom bode som si uvedomila, že čas v kuchyni ma vyživuje a robí naozaj šťastnou. Čím ďalej, tým viac som si uvedomovala krehkosť života, a preto som sa rozhodla odisť zo zamestnania,“ priznala.