Uplynie päť mesiacov od útoku vnučky na seniorov v Koprivnici


Foto: Uplynie päť mesiacov od útoku vnučky na seniorov v Koprivnici Foto: Obec Koprivnica – saris.eu.sk

Prešovská polícia vyšetrovala koncom novembra minulého roku násilnú smrť 82-ročnej ženy a vážne zranenie 86-ročného muža v obci Koprivnica (Bardejov). V tejto  obci došlo ku krvavému masakru v dome seniorského páru, pričom páchateľkou mala byť práve 25-ročná vnučka, ktorá s nimi bývala, keď k ním prišla z Giraltoviec.

Podľa mnohých susedov bola žena psychicky labilná a mala za sebou búrlivú minulosť, i keď predtým vraj bola celkom iná. Polícia ju vtedy obvinila z obzvlášť závažného zločinu vraždy a pokusu o vraždu. Seniorka vážnym bodným a bodno-rezným zraneniam podľahla hneď na mieste zločinu.

„Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove v prípade vykonáva prvotné procesné úkony. Polícia na prípade intenzívne pracuje,“ vyjadrila sa vtedy hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Ligdayová. Zaujímali sme sa, či je v prípade niečo nové.

„V danej veci stále prebieha vyšetrovanie, pričom bolo vznesené obvinenie jednej osobe, sú vykonávané procesné úkony vedúce k ukončeniu veci v prípravnom konaní,“ informovala hovorkyňa. „Nepamätám si taký strašný prípad, pánboh nás ochraňuj pred niečím takým,“ vraví pani Terézia, ktorá býva s manželom v susednej obci. Podobné kriminálne prípady v okolí neraz narušili pokoj obyvateľov.


Podobné prípady zavraždených dôchodcov v okolí

Podobnú vraždu si obyvatelia pamätajú spred 13 rokov, kedy v neďalekom Lascove (Bardejov) zavraždili dôchodcovský pár. Páchateľ, ktorým bol zlodej, spôsobil vtedy 77-ročnému mužovi zranenia hlavy a rúk, jeho 79-ročná manželka podľahla zraneniam hlavy. Zbitého, dobodaného a spútaného elektrickým káblom našli pred rokmi aj 68-ročného dôchodcu v obci Železník.

Hrozivý prípad sa odohral v roku 2013 a obžalovaný sa vraj k skutku sám priznal pred kamarátom. Podľa informácií televízie JOJ prípad nemá ani po vyše desiatich rokoch na prešovskom súde konca. Muža obžalovali pre obzvlášť závažný zločin vraždy a prečin porušovania domovej slobody.

Súd zrušil termín verejného zasadnutia na základe späťvzatia žiadosti o zrušenie uložených povinností a obmedzení,“ vyjadrila sa pre televíziu Ivana Petrufová z KR PZ. Hlavne dôchodcovia by sa mali mať na pozore a nedôverovať cudzím osobám. Aj v Giraltovciach (Svidník) našli v roku 2019 v dome mŕtvy manželský pár.

Pavol († 60) mal skonať po dôsledku choroby, čo zrejme jeho žena Terézia († 60) vraj neuniesla a sama skončila život. V tomto meste došlo k niekoľkým tragédiám, a nielen z radu starších občanov. V minulosti evidujú smrť dôchodcu, ktorého dobodal vnuk s kamarátom, ale nevedia zabudnúť ani na vraždu 16-ročného mladíka, ktorého zastrelil útočník pri diskotékovom klube. Dodnes mu horí svieca na pomníku v mieste tragédie.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu