Prešovskú nemocnicu povedie nový riaditeľ: Rezort zdravotníctva otvoril výberové konanie


Foto: Prešovskú nemocnicu povedie nový riaditeľ: Rezort zdravotníctva otvoril výberové konanie Foto: Facebook/Fakultná nemocnica J.A. Reimana Prešov

Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky na svojom webe zverejnilo výberové konanie na obsadenie miesta nového riaditeľa Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove. Súčasným povereným riaditeľom „Reimanky“ je Juraj Smatana, ktorý je od decembra minulého roka dočasne v jej vedení. Záujemcovia o vedenie tretej najväčšej nemocnice na Slovensku sa môžu hlásiť do 10. mája.

Rezort obrany pritom len pred pár dňami ohlásil transformáciu súčasnej Fakultnej nemocnice na vojenskú, pričom bude spadať do kurately ministerstva obrany. Nemocnicu čaká aj ambiciózna rekonštrukcia, ktorej finálnu sumu si, zatiaľ, rezort netrúfa odhadnúť.


Moja osoba nie je dôležitá, prezradil riaditeľ

Súčasný riaditeľ nemocnice Juraj Smatana v rozhovore pre Prešovak priznal, že ho veľmi teší pozitívne hodnotenie zo strany pacientov. Dodal však, že jeho obdobie vo vedení nemocnice nie je v historickom kontexte až tak podstatné. „Moja osoba nie je v historickom kontexte dôležitá, ale je dôležité, aby sme napredovali, aby sme zrealizovali aj veľké a zásadné veci, ktoré regiónu prinesú prospech,“ povedal.

Vtedy ešte zdôrazňoval, že nemocnica musí bojovať o financie z verejných i európskych zdrojov, aby zlepšili podmienky pre svojich kolegov a aby pacient pocítil, že v nemocnici sa veci modernizujú a zlepšujú. Toto bremene to už čoskoro pripadne na plecia novému vedeniu.

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu