Rekonštrukcia cesty v Prešovskom okrese odkláňa dopravu cez okolité obce. Čoskoro cestu čiastočne otvoria


Foto: Rekonštrukcia cesty v Prešovskom okrese odkláňa dopravu cez okolité obce. Čoskoro cestu čiastočne otvoria Foto: Facebook/Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja

Cesta tretej triedy III/3444, ktorá vedie intravilánom a extravilánom obce Kokošovce a extravilánom obce Abranovce v Prešovskom okrese, prechádza rekonštrukciou. Úsek je preto uzavretý. 

Doprava je aktuálne odkláňaná po obchádzkovej trase cez obce Kokošovce – Dulova Ves – Záborské – Dúbrava – Žehňa – Abranovce. Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja (PSK) však informovala, že cestu čoskoro čiastočne otvoria.

Doprava bude obojsmerne vedená striedavo v jednom jazdnom pruhu a regulovaná prenosným dopravným značením. V rámci dopravných obmedzení bude znížená maximálna povolená rýchlosť na 30 kilometrov za hodinu.

Cesta prejde z úplnej uzávery na čiastočnú po 8. máji. Ukončenie rekonštrukcie je naplánované na september 2024. Prešovská župa vyčlenila na opravu približne 356-tisíc eur.  

„Cieľom stavebných prác je na 775 m dlhom úseku zlepšiť stavebno-technický stav danej komunikácie, a to prostredníctvom kompletnej výmeny konštrukčných vrstiev vozovky, zhotovenia vrstvy geotextílie, vybudovania a spevnenia krajníc. Súčasťou prác je aj realizácia zvislého a vodorovného dopravného značenia,“ priblížila Správa a údržba ciest PSK. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu