Nemocnicu v Prešove zamorili odpadky. Miestni vinia neohľaduplných vodičov


Foto: Nemocnicu v Prešove zamorili odpadky. Miestni vinia neohľaduplných vodičov Foto: Archív R. V.

Keď to vidia, pozastavuje sa im rozum. Prešovčania nedokážu pochopiť, ako môžu v areáli nemocnice návštevníci pohadzovať parkovacie lístky po zemi. Celé okolie výjazdovej rampy je nimi doslova zamorené. Hneď vedľa automatu, ktorý lístky pri výjazde overuje, pritom stojí odpadkový kôš. „Toto nie je o košoch, to je o ľuďoch!“ píše rozčarovaná Prešovčanka.

K ľuďom, ktorí novým takýmto praktikám nefandia, sa pridal aj samotný autor príspevku. „V prešovskej nemocnici je takto elegantne a ekologicky vymyslená likvidácia parkovacích lístkov. A pritom by stačil jeden väčší jednoduchý kovový kôš na mieste automatu,“ napísal k zverejneným fotografiám. „Problém je aj v ľuďoch, no za parkovné, čo nemocnica vyberie by mohla opatriť miesto na lístky oveľa väčším a praktickejším košom,“ argumentuje pán Rudolf.

Ľudia nedokážu pochopiť, ako môžu ľudia vyhadzovať svoje odpadky len tak po zemi, obzvlášť v areáli nemocnice. „Že na mnohých miestach koše na odpadky chýbajú, je fakt. Ale pre človeka, ktorý to má v hlave usporiadané, nemôže byť problém zobrať papierik a vyhodiť ho do koša doma,“ ozýva sa z komentárov.


Našli sa však aj takí, ktorí sa s ľuďmi vyhadzujúcimi lístky na zem rozhodne nemaznali. „Skôr by stačilo, aby sa vodiči nesprávali ako dobytok,“ napísal pán Jozef. Niektorí by chceli riešiť situáciu svojsky, ozvali sa aj hlasy tých, ktorí si myslia, že za parkovné v areály nemocnice by sa platiť vôbec nemalo. Zmizol by tak podľa nich aj problém s všadeprítomnými lístkami. „Jedno riešenie by bolo. Úplne zrušiť platby za vstup do nemocnice, ako za starých čias,” zhodnotila ďalšia diskutujúca.

Podľa Tomáša, zamestnanca nemocnice, je problém najmä v ľuďoch. „Áno, kôš je síce menší, mne však nikdy nerobilo problém sa k nemu natiahnuť. Ľudia majú problém dať si námahu aj s vyhodením obyčajného parkovacieho lístka. Úplná neohľaduplnšom,“ skonštatoval.

S našimi otázkami sme sa obrátili aj na nemocnicu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu