FOTO: V obci Výborná došlo v noci k ničivému požiaru, o strechu nad hlavou prišlo 19 ľudí


FOTO: V obci Výborná došlo v noci k ničivému požiaru, o strechu nad hlavou prišlo 19 ľudí
Galéria: 17 fotiek
Foto: Facebook/Spišská Belá, Maroš Vaverčák, úprava redakcie

V obci Výborná došlo v noci z pondelka 22. apríla na utorok 23. apríla k rozsiahlemu požiaru, horeli drevené objekty na bývanie. O strechu nad hlavou prišlo 19 ľudí, pri ničivom požiari sa našťastie nikto nezranil. 

Na mieste zasahovalo šesť profesionálnych hasičov z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru Kežmarok a 11 dobrovoľných hasičov mesta Spišská Belá a obcí Výborná a Lendak. 

Ako informuje člen Dobrovoľného hasičského zboru Spišská Belá Maroš v príspevku na sociálnej sieti, na miesto boli privolaní približne o 00:26 hod., zásah bol ukončený približne o 6:00 hod. ráno.

Požiar sa zasahujúcim hasičom podarilo približne po piatich hodinách zlikvidovať troma „C“ prúdmi a jedným vysokotlakovým prúdom za súčasného rozoberania konštrukcie objektov,“ uvádza hovorkyňa Krajského riaditeľstva HaZZ v Prešove Miroslava Knišová.

Ako dodáva Miroslava Knišová, príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania. Následkom požiaru vznikla priama materiálna škoda, ktorá bola predbežne vyčíslená na 16-tisíc eur.


Polícia vykonala obhliadku miesta činu a zisťuje všetky okolnosti, ktoré mohli viesť k tejto udalosti. Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Spišská Belá vedie trestné stíhanie pre trestný čin všeobecné ohrozenie,“ uvádza krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová. 

Požiar v Stropkove

Len nedávno, počas noci z utorka 16. apríla na stredu 17. apríla došlo k požiaru v rómskej osade v Stropkove v časti Pod jarkom. Na území mesta bola z toho dôvodu vyhlásená od stredy mimoriadna situácia. 

Požiar vtedy zničil deväť obydlí, o strechu nad hlavou malo prísť 46 ľudí. Poškodeným rodinám pomáhalo mesto, miestny Červený kríž, komunitné centrum a taktiež terénni sociálny pracovníci. 


„Ľuďom zhoreli doklady, lieky, peniaze, šaty. De facto ostali bez všetkého. Čo nezhorelo, je poškodené z dôvodu, že je to zaliate vodou. Dôležité ale je, že nikomu sa nič nestalo a že nedošlo k žiadnemu ublíženiu na zdraví, či smrti. Škoda sa bude dať nahradiť a veci opraviť,“ uviedol primátor Stropkova Ondrej Brendza. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu