Retro hotel Morava neotvorí ani túto sezónu. Tatranský unikát čaká rekonštrukcia


Foto: Retro hotel Morava neotvorí ani túto sezónu. Tatranský unikát čaká rekonštrukcia Foto: Hotel Morava

Legendárny hotel Morava v srdci krásnych Tatier končí. Hotel roky ťažil zo svojho historického rázu. Aj keď by si mnohí mysleli, že je zanedbaný, zachovať pôvodný šat s nádychom histórie bol v skutočnosti zámerom. Majitelia však už vlani hoteliersku sezónu neotvorili. Ako píšu na svojej stránke, tatranský unikát čaká po rokoch rekonštrukcia. 

„Keďže retro hotel Morava pod našim vedením ukončil po dlhých rokoch svoju prevádzku, z dôvodu jeho rekonštrukcie dovoľte mi poďakovať sa Vám všetkým za vašu priazeň, za vernosť, ktorú ste nám prejavovali počas dlhých rokov vašich návštev u nás,“ uvádzajú majitelia na stránkach hotela.

Hotel Morava v Tatranskej Lomnici tak po rokoch čaká renovácia. O tom, či hotel stratí svojho retro ducha, však majitelia zatiaľ neprehovorili. Ako prezradili, so žiadosťou na rekonštrukciu sa už obrátili na stavebný úrad vo Vysokých Tatrách. Súčasťou prestavby tak má byť aj modernizácia budovy.

Zdroj: Hotel Morava


Retro bolo v móde, špinu či zanedbané priestory rozhodne nečakajte

Aj keď si zväčša návrat do minulosti v kontexte slovenského hotelierstva nedokážeme predstaviť práve najlepšie, hotel Morava bol výnimkou. Unikát v Tatrách sa mohol pochváliť retro atmosférou bez rušivého pocitu zanedbaných a starých priestorov. V Tatranskej Lomnici bez pochyby vynikal.

Samotnú stavbu sa v srdci našich hôr podarilo zrealizovať ešte v 30. rokoch minulého storočia. Za minulého režimu prešiel viacerými úpravami, noví majitelia, ktorí sa k jeho vlastníctvu dostali už krátko po revolúcii, sa rozhodli zachovať ducha minulosti. 

Zdroj: Hotel Morava


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu