Primátor Popradu Anton Danko zvolal stretnutie s učiteľmi. Diskutovali o aktuálnych témach


Foto: Primátor Popradu Anton Danko zvolal stretnutie s učiteľmi. Diskutovali o aktuálnych témach Foto: Facebook/Poprad - oficiálna stránka mesta

Primátor Popradu Anton Danko zvolal v utorok 23. apríla popoludní prvé stretnutie so všetkými učiteľmi základných a materských škôl, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Spolu s prednostom Adriánom Kromkom a vedúcou školstva mládeže a športu MsÚ Ľubicou Barancovou diskutovali na aktuálne témy.

Diskutovali napríklad o bezpečnosti na školách, hodnotení monitoringu 9, zrušení Strediska služieb v škole, pripravovaných projektoch UMR, regionálnych príplatkoch, šikane, kyberšikane, násilí na školách a participatívnom rozpočte. 

Primátor Anton Danko učiteľom vyjadril podporu v aktivitách, do ktorých sa v rámci škôl a školských zariadení zapájajú. Zároveň učiteľov ubezpečil, že školstvo je pre vedenie mesta prioritou a má záujem, aby školy napredovali vo všetkých ich smeroch. Uvádza to mesto v príspevku na sociálnej sieti.

„Dnes sme začali s tradíciou takýchto stretnutí. Otvorene diskutovať s učiteľmi na takejto úrovni plánujem minimálne raz do roka. Samozrejme, každý mesiac prebiehajú pravidelné porady s riaditeľmi škôl. Školstvo považujem za jednu z našich priorít, máme veľký záujem na tom, aby naše školy napredovali a ďalej zvyšovali kvalitu vzdelávania,“ uviedol po stretnutí primátor Popradu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu