Primátor Starej Ľubovne ukázal, čo odhalil mobil jeho dcéry. Luckina tragická smrť sa nečakane prepojila s umelkyňou


Foto: Primátor Starej Ľubovne ukázal, čo odhalil mobil jeho dcéry. Luckina tragická smrť sa nečakane prepojila s umelkyňou Foto: Redakcia, Facebook – Ľuboš Tomko - POĎME ĎALEJ ĽUBOVŇA, Luckina posledná fotka (úprava redakcie)

V sobotu 6. apríla došlo v Spišskom Podhradí k tragickej nehode, pri ktorej autobus zrazil desať ľudí. Pri nešťastí prišli o život tri mladé dievčatá zo Starej Ľubovne. Obeťou bola aj dcéra primátora Starej Ľubovne Ľuboša Tomka. 

Primátor sa na sociálnej sieti podelil o fakt, že sa im podarilo sfunkčniť mobil jeho nebohej dcéry Lucky. „Posledná fotka, ktorú Lucka urobila bola z Ľubovnianskej knižnice, ktorú často navštevovala a kde bola výstava Veroniky Ferencovej,“ uviedol primátor Ľuboš Tomko.

Lucka si urobila jedinú fotku obrazu, ktorý sa jej podľa slov smútiaceho otca veľmi páčil. Je na ňom vyobrazená Panna Mária. Ako uviedla umelkyňa Veronika Ferencová pre Prešovak.sk, obraz bol na predaj za 790 eur, ale keď sa dozvedela o situácii, tak sa s primátorom stretla. 


Rodine chcela obraz darovať

Obraz chcela rodine darovať, ale primátor Ľuboš Tomko trval na tom, že umelkyni prispeje aspoň na materiál sumou 100 eur. Veronika peniaze využila na ďalšiu umeleckú tvorbu. „Ďakujem za obraz, Veronika. Dali sme ho zarámovať a od dnešného dňa je v našej obývačke,“ poďakoval primátor v príspevku Veronike Ferencovej.

„Ani si neviete predstaviť, čo to pre mňa znamená. Poslednú dobu som v sebe mala otázky: Bože, má zmysel to, čo robím? Je to vôbec potrebné? A cez to všetko, čo sa udialo… Áno, má! Boh zmenil môj život, dal mi milosť a talent, ktorým ho môžem oslavovať!“ reagovala umelkyňa. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu