FOTO: Prezidentka Zuzana Čaputová navštívila Starú Ľubovňu. Uctila si obete tragédie zo Spišského Podhradia


FOTO: Prezidentka Zuzana Čaputová navštívila Starú Ľubovňu. Uctila si obete tragédie zo Spišského Podhradia
Galéria: 14 fotiek
Foto: Instagram/Zuzana Čaputová; úprava redakcie

V stredu 24. apríla navštívila prezidentka Zuzana Čaputová Starú Ľubovňu. Uctila si pamiatku troch dievčat, ktoré v sobotu 6. apríla prišli o život pri tragickej nehode v Spišskom Podhradí. Prezidentku privítal primátor Starej Ľubovne Ľuboš Tomko, ktorý pri tragédii prišiel o dcéru. 

Už v úvode stretnutia ju obyvatelia vítali a ďakovali za návštevu a za všetko, čo pre Slovensko vo funkcii prezidentky spravila. S primátorom Ľubošom Tomkom hovorili o situácii v meste a o aktuálnych problémoch samosprávy.

Prezidentka navštívila aj zrekonštruovanú mestskú plaváreň, ktorá bola najväčšou investíciou v histórii mesta. Za tento projekt rekonštrukcie odovzdala Zuzana Čaputová primátorovi Prezidentskú zelenú pečať.


Prezidentka si uctila pamiatku troch tragicky zosnulých dievčat

Zuzana Čaputová pred Chrámom Matky ustavičnej pomoci v Starej Ľubovni vyjadrila úctu a smútok nad stratou troch mladých dievčat počas nedávnej tragédie. „Prišla som vyjadriť úctu a smútok nad stratou troch mladých životov. Vyhasli životy troch mladých, nevinných dievčat a to je vždy ťažká a smutná správa,“ uviedla prezidentka a dodala, že sa stretne aj s rodinami zosnulých dievčat.

„Pani prezidentka mi osobne volala dva dni po tragédii, ktorá nás mimoriadne zasiahla. A ja som ju poprosil, aby prišla a stretla sa s rodinami. Tá chvíľa nie je jednoduchá pre nás. Je to pre nás mimoriadne zložitá situácia. Chcem sa poďakovať za podporu všetkým. Cítime ju, vážime si ju a musíme sa s našou bolesťou naučiť žiť. Veľmi pekne ďakujem,“ uviedol primátor Ľuboš Tomko.

Navštívila aj Dom svätej Anny, ktorý pod jednou strechou poskytuje viaceré druhy sociálnych služieb zdravotne znevýhodneným deťom a taktiež dospelým.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu