Práce na prístrešku autobusovej stanice v Levoči ukončili. Nástupište plánujú sprístupniť v máji


Foto: Práce na prístrešku autobusovej stanice v Levoči ukončili. Nástupište plánujú sprístupniť v máji Foto: Facebook/Mesto Levoča

Stavebné práce na prístrešku nástupišťa č. 1 na autobusovej stanici v Levoči ukončili. Ako informovalo mesto, momentálne prebiehajú dodatočné práce a kolaudačné konanie. 

„Prístrešok je potrebné napojiť na rozvod siete verejného osvetlenia, nakoľko pôvodné zemné vedenie je nefunkčné a je potrebné ho nahradiť novým vedením, ktoré bude realizované technológiou riadeného vŕtania,“ uviedlo mesto. 

Zároveň je potrebná diagnostika a čistenie dažďovej kanalizácie. Podľa predpokladaného termínu budú môcť cestujúci nástupište opäť využívať od 15. mája. „Do tohto termínu žiadame verejnosť, aby nevstupovala do priestoru staveniska,“ doplnilo mesto.

Zrekonštruovať prístrešok sa rozhodli z dôvodu nevyhovujúceho celkového stavu, ako aj skorodovaného stredového dažďového žľabu a zničenej krytiny.  Zmodernizovať by chceli aj ďalšie prístrešky. Realizácia však závisí od finančných možností Technických služieb mesta Levoča.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu