Dobrovoľní hasiči Prešovského okresu budú oslavovať storočnicu. Pripravený je bohatý program


Foto: Dobrovoľní hasiči Prešovského okresu budú oslavovať storočnicu. Pripravený je bohatý program Foto: ilustračné/pixabay.com

Územná organizácia Dobrovoľnej požiarnej ochrany Prešov oslávi spolu so sviatkom patróna hasičov sv. Floriána 100. výročie založenia. Podujatie sa uskutoční v nedeľu 5. mája od 11:00 hod. na Hlavnej ulici v Prešove. 

Na mieste bude vystavená historická aj súčasná hasičská technika. Súčasťou podujatia budú tiež ukážky práce hasičov, oceňovanie dobrovoľných i štátnych hasičov, ako aj spanilá jazda mestom. V súvislosti s výročím bude verejnosti prístupná aj výstava v Krajskom múzeu. O kultúrny program sa postará Mestská hasičská dychová hudba Sečovce. Pre deti budú pripravené nafukovacie atrakcie. 

Oslava vyvrcholí o 15:00 hod. slávnostnou sv. omšou v Konkatedrále sv. Mikuláša. Celebrovať ju bude Mons. Bernard Bober, košický arcibiskup a metropolita. Na slávení sv. omše sa zúčastní aj vladyka Jonáš Maxim, prešovský arcibiskup a metropolita, a Marek Cingeľ, tajomník biskupa Východného dištriktu ECAV na Slovensku. Na svätej omši bude požehnaná aj slávnostná zástava Územnej organizácie DPO Prešov. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu