Zuzana Čaputová navštívila Prešov. Obyvatelia jej ďakovali za všetko, čo vo funkcii pre Slovensko spravila


Foto: Zuzana Čaputová navštívila Prešov. Obyvatelia jej ďakovali za všetko, čo vo funkcii pre Slovensko spravila Foto: Facebook/Fero Oľha - primátor mesta Prešov

Prezidentka Zuzana Čaputová navštívila vo štvrtok 25. apríla Prešov. Pred mestským úradom na Hlavnej ulici ju privítal primátor mesta František Oľha. Neskôr sa spoločne rozprávali o nových legislatívnych zmenách s dopadom na občiansku spoločnosť a samosprávy.

Pani prezidentka navštívila aj Evanjelické kolegiálne gymnázium. Študenti Zuzanu Čaputovú previedli výstavou Prázdna stolička, ktorá mapuje osudy žiakov židovského pôvodu vylúčených zo školy v roku 1940.

Okrem toho ju privítali aj v centre pre obete domáceho násilia MyMamy. Zariadenie slúži ako bezpečný ženský domov a zároveň ako intervenčné centrum pre Prešovský kraj. „Som rada, že aj táto dnešná skúsenosť Prešova ukazuje, aká dobrá zmena sa nám podarila v spolupráci s bývalým vedením polície, ministerkou spravodlivosti a mimovládnymi organizáciami,“ uviedla Zuzana Čaputová na sociálnej sieti.

Členovia súboru Divadla Alexandra Duchnoviča privítali pani prezidentku spevom v rusínčine. Diskutovali o udržiavaní a rozvoji kultúry Rusínov, ktorí sú na východe Slovenska dôležitou menšinou. Prešovčania pani prezidentku vítali s úsmevom na tvárach a ďakovali jej za všetko, čo pre Slovensko vo funkcii prezidentky spravila.

„Pre mňa a mnohých Prešovčanov bude vždy pani prezidentkou. Nielen preto, že jej tento titul už doživotne prináleží podľa ústavy a zákonov. Ale predovšetkým pre jej neúnavnú prácu, vďaka ktorej sme na Slovensko mohli byť právom hrdí doma aj v zahraničí. Ďakujeme!“ uviedol na sociálnej sieti primátor Prešova František Oľha.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu