FOTO: Prezidentka Zuzana Čaputová počas návštevy Sokolovských kasární poďakovala práporu za obetavú službu vlasti


FOTO: Prezidentka Zuzana Čaputová počas návštevy Sokolovských kasární poďakovala práporu za obetavú službu vlasti
Galéria: 10 fotiek
Foto: Instagram/Zuzana Čaputová

Vo štvrtok 25. apríla navštívila prezidentka Zuzana Čaputová mesto Prešov. Na Hlavnej ulici pred mestským úradom ju privítal primátor mesta František Oľha. Prezidentka navštívila Evanjelické kolegiálne gymnázium, centrum pre obete domáceho násilia MyMamy, Divadlo Alexandra Duchnoviča a taktiež Sokolovské kásarne.

V Sokolovských kasárňach poďakovala pani prezidentka príslušníkom 65. prieskumného práporu za ich profesionálnu a obetavú službu vlasti. Podľa Zuzany Čaputovej patrí táto vojenská jednotka k tým najlepším, ktorými sa môžu pochváliť Ozbrojené sily SR. 

„Podieľali sa na pomoci našim občanom v krízových situáciách či už počas pandémie, pri tragickom požiari bytovky na Mukačevskej ulici v Prešove, ako aj pri ochrane štátnej hranice v súvislosti s ruskou vojenskou inváziou na Ukrajine,“ uvádza v príspevku na sociálnej sieti Zuzana Čaputová.


Prezidentka vyjadrila vojakom a vojačkám zo 65. prieskumného práporu veľké uznanie a rešpekt. „Táto vojenská jednotka spája tradíciu s najmodernejšími schopnosťami a odbornosťami, ktoré patria k profesionálnej výbave dnešného vojaka. Viem, že úspešnosť a výkon vojaka je výsledkom absolútneho odhodlania, odborných, ale aj morálnych kvalít a spôsobilostí.“

Za profesionálnu službu im odovzdala prezidentskú pamätnú mincu

Veliteľ práporu pplk. Marián Brinček uviedol, že tento deň sa zapíše do histórie práporu veľkými písmenami. Podľa jeho slov je to prvýkrát, čo hlava štátu a najvyšší veliteľ Ozbrojených síl SR prekročil bránu 65. prieskumného práporu. Ako vďaku za ich profesionálnu službu im Zuzana Čaputová odovzdala prezidentskú pamätnú mincu.

Pani prezidentka návštevu Prešova ukončila v v jednom z historických symbolov Prešova, a teda v Múzeu Solivar. „Chcem sa poďakovať všetkým ľuďom v Prešove, ktorí ma prišli srdečne privítať na každom mieste, kde som bola. Mesto Prešov napreduje, a to je veľmi dôležité. Napreduje aj vďaka tomu, že má skvelých ľudí,“ skonštatovala prezidentka Zuzana Čaputová návštevu Prešova.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu