Úrad v Jarovniciach zamestnáva rodinu starostu. Podľa obce šlo o transparentné výberové konania


Foto: Úrad v Jarovniciach zamestnáva rodinu starostu. Podľa obce šlo o transparentné výberové konania Foto: Facebook/Obec Jarovnice, úprava redakcie

Obecný úrad v Jarovniciach zamestnáva aj rodinu starostu Floriána Giňu. Na prípad upozornil Korzár Prešov, podľa ktorého pre obec pracujú jeho synovia, brat a taktiež netere. Len nedávno sa v súvislosti s obcou riešil kuriózny prípad, kedy v roku 2023 nakúpili nábytok do kancelárie starostu za takmer 28-tisíc eur a auto za takmer 50-tisíc eur. 

Redakcia Korzára získala zoznam pracovníkov, medzi 154 zamestnancami obecného úradu je 14 s rovnakým priezviskom ako má starosta, Korzár má potvrdených šesť zamestnancov, ktorí sú jeho príbuzní. 

Medzi zamestnancami je starostov syn, ktorý pracuje v kultúrnom centre, ďalší syn pracuje ako pomocný pracovník budov a areálov a Giňov brat pracuje ako údržbár. Podľa Korzára je členom miestnej občianskej a preventívnej služby aj jeho synovec a ako rodičovská asistentka pracuje starostova neter. Ďalšia neter pracuje v miestnej materskej škole ako upratovačka. 

Podľa prednostky úradu Jany Marcinčinovej dodržali zákon o výkone práce vo verejnom záujme. Každého zo zamestnancov podľa nej vyberali podľa jeho kvalifikácie a schopností vykonávať pridelené úlohy. Ďalej uvádza, že do výberu pracovníkov, okrem vedúcich zamestnancov, starosta nevstupuje.

„Ich zamestnanie je výsledkom regulárnych a transparentných výberových procesov, pri ktorých boli posúdené ich profesionálne zručnosti a skúsenosti,“ uvádza Marcinčinová pre Korzár Prešov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu