Vo veku 87 rokov zomrel Štefan Gerzanič, bývalý hráč a tréner futbalového klubu MFK Snina


Foto: Vo veku 87 rokov zomrel Štefan Gerzanič, bývalý hráč a tréner futbalového klubu MFK Snina Foto: Facebook/MFK Snina, Miroslav Staško

V sobotu 27. apríla zomrel vo veku 87 rokov Sninčan Štefan Gerzanič. Bol bývalým hráčom a trénerom futbalového klubu MFK Snina. Posledná rozlúčka s obľúbeným členom futbalového klubu sa konala v utorok 30. apríla. 

Mnohí ho poznali aj ako maliara a výtvarníka. Ako uviedol v rozhovore pre portál Retrospektíva v roku 2017, futbal si obľúbil už ako žiak základnej školy. Počas štúdia na strednej výtvarnej škole v Bratislave mal možnosť venovať sa okrem výtvarného umenia aj najväčšiemu koníčku – futbalu. 

Osudným sa mu stal zápas v Humennom v roku 1960, v ktorom sa zranil. Nasledovala päťmesačná sadra a koniec hráčskej kariéry. „Ale na futbal som nezanevrel. Urobil som si trénersky kurz II. triedy,“ uviedol v rozhovore.

„Svoj život som prežil v ťažkom odbobí, ale s troma veľkými láskami, s čím sa nemôže pochváliť každý – futbal, výtvarná tvorba a moja manželka. Na futbal mi ostali už len krásne spomienky, čestné uznanie od tajomníka československej telovýchovy a športu a boľavé koleno,“ uzavrel pán Gerzanič v rozhovore.

Úprimnú sústrasť vyjadril na sociálnej sieti futbalový klub MFK Snina a taktiež mesto Snina. V komentároch spomínajú miestni na výborného trénera a dobrého kamaráta a taktiež rodine vyjadrujú úprimnú sústrasť.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu