V Kežmarku pribudnú špecializované pediatrické ambulancie. Jedna z nich je jediná svojho druhu v Prešovskom kraji


Foto: V Kežmarku pribudnú špecializované pediatrické ambulancie. Jedna z nich je jediná svojho druhu v Prešovskom kraji Foto: AGEL SK

Od štvrtka 2. mája otvára Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku dve špecializované pediatrické ambulancie. Jedna z nich, konkrétne ambulancia pediatrickej reumatológie, bude jediná svojho druhu v celom Prešovskom kraji. Ordinačné hodiny tohto pracoviska sú vyhradené na utorok.

Detská nefrologická ambulancia bude k dispozícii v stredu. obe nájdete na prízemí ambulantnej časti hlavného objektu nemocnice. Ambulancia pediatrickej reumatológie slúži pacientom vo veku od 0 – 19 rokov za účelom diagnostiky, liečby a dispenzáru zápalových ochorení kĺbov, svalov a ciev, či systémových zápalových ochorení. V utorky bude v prevádzke od 7:00 do 15:30 hod. 

Detská nefrologická ambulancia poskytuje komplexnú diagnosticko-liečebno-preventívnu ambulantnú a lôžkovú starostlivosť pre deti a dorast s vrodenými vývojovými vadami močovej sústavy, infekčnými ochoreniami močovej sústavy, nočným pomočovaním sa, chronickými zápalovými ochoreniami obličiek, nedostatočnou funkciou obličiek, prípadne zlyhávajúcimi obličkami a rôznymi patologickými nálezmi v moči. 

„Kežmarská nemocnica zároveň informuje, že od apríla 2024 je činnosť ambulancie pediatrickej gastroenterológie, hepatológie a výživy pozastavená na dobu neurčitú,“ dodáva hovorkyňa skupiny AGEL SK Eva Peterová. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu