Bytovka na mieste zbúraného paneláka na Mukačevskej v Prešove nebude postavená. Vlastníkov odradili ceny bytov


Foto: Bytovka na mieste zbúraného paneláka na Mukačevskej v Prešove nebude postavená. Vlastníkov odradili ceny bytov Foto: Archív – 6. december 2019, HaZZ

Nová bytovka na mieste zbúranej stavby, ktorá na Mukačevskej ulici v Prešove vybuchla v decembri 2019, nebude postavená. Bývalí vlastníci sa rozhodli pozemok predať, dôvodom je vysoká cena nových bytov, do ktorých by sa chceli vrátiť bývať. Informuje o tom TV Markíza. 

Desiati obyvatelia zbúranej bytovky chceli na jej základe postaviť modernú 8-poschodovú bytovku, v ktorej malo byť 15 bytov. Ako uvádza TV Markíza, bývalí majitelia bytov museli najskôr odkúpiť vlastnícke podiely a vyše troch rokov im trvalo vybavovanie stavebného povolenia. 

Z desiatich obyvateľov zostalo len šesť, no tých odradila vysoká cenová ponuka, ktorú nečakane navýšila vysúťažená stavebná firma. Ako uviedol bývalý vlastník bytu, cena sa navýšila o takmer tisíc eur na meter štvorcový. 

Ako dodáva TV Markíza, pozemok s projektom a platným stavebným povolením sa rozhodli ponúknuť na predaj. Na mieste by radi zriadili aspoň pietne miesto obetiam tragédie. Boli by radi, keby to nový investor zakomponoval do výstavby.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu