Muž sa v okrese Sabinov snažil ukradnúť auto. Narazil do budovy, oplotenia a poškodil príjazdovú cestu


Foto: Muž sa v okrese Sabinov snažil ukradnúť auto. Narazil do budovy, oplotenia a poškodil príjazdovú cestu Foto: Facebook/Polícia SR - Prešovský kraj

Muž z obce Krivany, okres Sabinov, vstúpil v pondelok 29. apríla pred polnocou na pozemok miestnej firmy a vošiel do neuzamknutého, v tom čase nepojazdného osobného auta. Keďže sa v ňom nachádzali aj kľúče, snažil sa ho ukradnúť. 

Auto musel opakovane štartovať, pričom s ním narazil do budovy firmy, do oplotenia a ušetrený nebol ani kvetináč. Z auta po celú dobu vytekali prevádzkové kvapaliny, ktoré poškodili príjazdovú cestu i odstavnú plochu,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová.

Majiteľovi firmy vznikla škoda približne 10-tisíc eur a majiteľovi auta približne 5-tisíc eur. Muž bol v krátkom čase obmedzený na osobnej slobode a umiestnený do cely policajného zaistenia. Dychová skúška u neho odhalila 1,9 promile alkoholu. 

„Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Lipanoch v prípade začal trestné stíhanie pre trestný čin krádeže a pre trestný čin poškodzovanie cudzej veci,“ dodáva hovorkyňa Jana Ligdayová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu