FOTO: V uliciach Prešova už môžete stretnúť nové parciálne trolejbusy


FOTO: V uliciach Prešova už môžete stretnúť nové parciálne trolejbusy
Galéria: 12 fotiek
Foto: Facebook/Dopravný podnik mesta Prešov, a.s.

Od štvrtka 2. mája boli do prevádzky v Prešove zaradené nové parciálne trolejbusy. Sú vybavené trakčnou batériou, ktorá trolejbusu umožňuje až 12-kilometrový dojazd mimo trolejovej siete. Takto môže byť pole pôsobnosti trolejbusovej dopravy rozšírená do ďalších miest v Prešove, teda aj na miestach, kde nie je vybudované trolejové vedenie a doposiaľ tam premávali iba autobusy.

Šesť takýchto kĺbových trolejbusov Škoda 27 Tr Solaris bolo dodaných v rámci projektu DPMP – Nákup parciálnych trolejbusov, ktorý je spolufinancovaný z fondov EÚ. Okrem toho boli v rámci projektu obstarané aj štyri trolejbusy SOR TNS 12 štandardnej dĺžky, ktoré sa aktuálne podrobujú schváleniu na premávku na trolejbusových dráhach.

„Trolejbusy sú plne klimatizované a vybavené modernejším informačným a tarifným systémom. Štandardom pri všetkých nových vozidlách sú u nás USB nabíjačky pre dobíjanie mobilných zariadení, informačné LCD monitory a napríklad kamerový systém so záznamom v interiéri vozidla,“ uvádza Dopravný podnik mesta Prešov.

Bezpečnostný kamerový systém sníma priestor pred a za trolejbusom, okrem iného nechýba ani systém vonkajšej akustickej signalizácie pre cestujúcich so zrakovým postihnutím, ktorý na základe povelu z ovládača zahlási číslo linky a smer jazdy. 

Ako dodáva dopravný podnik na internetovej stránke, moderná elektrická výzbroj s rekuperáciou ušetrí náklady na prevádzku a poskytuje komfortnejší priebeh jazdy. Cena jedného kĺbového parciálneho trolejbusu Škoda 27 Tr Solaris je 666 672,50 € bez DPH.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu