FOTO: Modely s ľudovými ornamentmi študentiek svidníckej školy zožali úspech na celoštátnom podujatí


FOTO: Modely s ľudovými ornamentmi študentiek svidníckej školy zožali úspech na celoštátnom podujatí
Galéria: 4 fotky
Foto: Facebook/Prešovský samosprávny kraj

Študentky Školy umeleckého priemyslu (ŠUP) vo Svidníku zožali úspech na celoštátnom kole 46. ročníka Stredoškolskej odbornej činnosti (SOČ) v Nitre. Za prezentáciu kolekcie siedmich modelov inšpirovaných slovenskou ľudovou ornamentikou získali prvé miesto.   

Ako informovala škola, študentky tretieho ročníka odevného dizajnu Júlia Nina Kocurová a Sofia Bodnárová predstavili svoju prácu v rámci SOČ v odbore Teória kultúry, umenie, umelecká, odevná tvorba.  

„V každom odbore bolo predstavených 15-16 najlepších prác, ktoré sa umiestnili na prvom a druhom mieste v krajských kolách. Žiaci si podľa pokynov pripravili ústnu prezentáciu a obhajobu svojej práce,“ priblížila škola.


Komisia hodnotila odbornú a obsahovú úroveň práce, použitie argumentácie a dôkazov, formálnu stránku práce, ako aj úroveň spracovania a dokumentácie, používanie odbornej terminológie, využitie práce, jej prezentáciu a obhajobu pri diskusii.

Študentky svoju prácu, ktorej súčasťou bola prezentácia siedmich modelov inšpirovaných ľudovou ornamentikou, nazvali Nezabúdame. „Táto úspešná práca vyvolala obdiv u odborníkov a aj publika. Žiačky pod vedením učiteliek Ing. Sovičovej a Ing. Koreňovej preukázali vynikajúce umelecké, remeselné a prezentačné schopnosti,“ uviedla škola.

Prezentáciu vrátane kolekcie modelov si verejnosť môže pozrieť v pondelok 20. mája o 16:00 hod. v Podduklianskom osvetovom stredisku v rámci slávnostného otvorenia 12. ročníka Festivalu kultúry Rusínov Slovenska. Tento rok bude venovaný mladým a ich skúsenostiam.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu