V prešovskej nemocnici otvorili novú detskú ambulanciu. Prijímajú pacientov zo všetkých obvodov


Foto: V prešovskej nemocnici otvorili novú detskú ambulanciu. Prijímajú pacientov zo všetkých obvodov Foto: ilustračné/pexels.com

Fakultná nemocnica s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove otvorila novú detskú ambulanciu. Starostlivosť v nej budú poskytovať od bábätiek až po pacientov, ktorí dovŕšili 19. rok života. Ako informovala nemocnica, ide o jednu z dlhodobo najžiadanejších ambulancií.

„Je našou povinnosťou riešiť poskytovanie zdravotnej starostlivosti pre všetky vekové kategórie. Detská ambulancia je základ, aby rodičia nemuseli riešiť to, či a kde vôbec s chorým dieťaťom ísť,“ uviedol riaditeľ nemocnice MUDr. Juraj Smatana MBA, MPH. 

Ako doplnila nemocnica, ambulancia aktuálne prijíma nových detských pacientov zo všetkých obvodov a má zmluvné vzťahy so všetkými zdravotnými poisťovňami. „Naším krédom je skúsenosti, zázemie a spoľahlivosť. Verím, že predovšetkým rodičia našu snahu ocenia,“ dodal riaditeľ nemocnice.

Nová detská ambulancia sa nachádza v zrekonštruovaných priestoroch v pavilóne č. 12. Striedať sa v nej budú dvaja pediatri. Ordinačné hodiny sú každý pracovný deň od 7:00 do 15:00 hod. okrem utorka. V daný deň pediatri pracujú v Centre pre rodiny a deti v Prešove. 

Poskytovanie zdravotnej starostlivosti zabezpečuje MUDr. Marianna Biathová a MUDr. Henrich Tomaščin. Informovať sa o novootvorenej ambulancii môžete buď telefonicky – 051/701 13 72 –, alebo emailom –pediatricka@fnsppresov.sk.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu