Pánsku záhradu v Prešove zrevitalizovali za viac ako 800-tisíc eur. Teraz ju čaká slávnostné otvorenie


Foto: Pánsku záhradu v Prešove zrevitalizovali za viac ako 800-tisíc eur. Teraz ju čaká slávnostné otvorenie Foto: Facebook/Mesto Prešov – Oficiálna stránka (foto pred revitalizáciou)

Pánsku záhradu v Prešove čoskoro otvoria. Park v mestskej časti Nižná Šebastová prechádzal od februára minulého roka revitalizáciou za viac ako 800-tisíc eur. Realizácia bola financovaná najmä nenávratným príspevkom z eurofondov. Informovalo o tom mesto.

„V rámci projektu bude postupne vysadená a zrevitalizovaná verejná zeleň, zrealizovaná bude aj dostavba chodníkov pre peších. Doplnené budú tiež prvky drobnej architektúry, ako parkové lavičky, odpadkové koše, solárna lavička, stojan na bicykle, informačné tabule či herné prvky. Pribudne verejné osvetlenie, osviežovacie prvky, zavlažovací systém a detské ihrisko,“ priblížilo plány mesto vo februári 2023 v súvislosti so začiatkom revitalizačných prác.  

Pánsku záhradu v Nižnej Šebastovej slávnostne otvoria v utorok 7. mája o 16:00 hod. Návštevníkov čaká hudobné vystúpenie folklórneho súboru Rozmarija, občerstvenie a piknik s primátorom Prešova Františkom Oľhom.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu